Ara que ho tenim tot

La sorpresa del final de temporada 


Un montaje que subvierte muchas ideas sobre la lucha de sexos: un esposo que quiere hablar, una esposa que golpea más fuerte que el marido... Esto es, entre otras muchas cosas, Ara que ho tenim tot que el Regina programa este mes de junio con el televisivo Miquel de La Riera, Jaume García-Arija y Núria Casas. Escrita por el multipremiado Lee Bleesing, autor norteamericano demasiado desconocido aquí, y bajo dirección de Quique Culebras, el montaje escapa de los tópicos y trillados melodramas para adentrarse en el oscuro mundo de la pareja más allá del confort material. Y se atreve a explorar en las profundidades de la decepción, la violencia y el patetismo de un matrimonio "perfecto" en su 21º aniversario de bodas. Y todo ello de manera divertida, intensa y absolutamente trepidante.
 


Hay mucha tela por cortar en esa claustrofóbica noche de hotel que acaba convirtiéndose en cualquier cosa menos "romántica". O tal vez, el hecho de abrir la Caja de Pandora más íntima y encender la mecha del incendio es el "verdadero" romanticismo. Eso lo juzgarán ustedes. Yo me quedé impactada por el trabajo actoral, por la puesta en escena y por las cargas de profundidad con las que la obra disecciona la pareja.

 El director Quique Culebras hace un ejercicio muy honesto con el espectador, busca nuestra complicidad con un acertado distanciamiento que nos posiciona como jueces imparciales del drama al que los personajes se abocan ellos solitos. Por eso las sutiles imágenes y las dosis de humor que inserta en el montaje permiten oxigenar un recorrido emocional que de otro modo resultaría asfixiante, y nos salva del melodrama y sus posibles distracciones. Y no es que el texto sea melodamático, pero en otras manos podría serlo, y perderíamos esta gran oportunidad de conocer a Blessing por la puerta grande. El montaje fluye entre aciertos combinando lo serio y lo divertido, lo veraz y lo inquietante, con dosis justas, y camina con ímpetu hacia el desastre pegándonos a la butaca. Paulatinamente, de manera irrefrenable, vamos de las palabras de amor y las carantoñas rutinarias a las confesiones privadas, a la decepción, al vacío. Y poco más tarde, a las palabras mayores, a las manos, a la decadente y patética lucha cuerpo a cuerpo. Un viaje fascinante lleno de intensidad pero absolutamente creíble. Los actores Jaume García-Arija y Núria Casas encarnan con valentía esa patética carrera contra el desgaste y la rutina, buscando salvarse, reencontrarse y resurgir de unas brasas que ellos mismos encienden ante los espectadores. Intensidad a raudales en el Regina, la radiografía de un matrimonio que lo tiene todo pero no tiene casi nada. No se pierdan esa maravilla de la cartelera. Sobre todo los hombres que quieren hablar y las mujeres que saben golpear...



Crítica realizada por: Luisa Gonzalez

Manyac, Manyac,

Un home vestit de nen (un nen en un cos d'home?) ens ensenya, manyac manyac, 
la seva col·lecció de postals de colors: facècies i personatges de la infantesa, copsats 
amb una mirada ingènua, de vegades plorosa o  impertinent.

El nen arrossega la seva caixa de fusta per un descampat, mentre ens  acompanya 

cap al temps dels primers jocs al costat d'en Marcel. El seu amic Marcel. Ell i en 
Marcel espiant entremaliats pel forat del pany el món dels adults. Tan atractiu com 
brutal. Memoritzant una lliçó incomprensible de
prohibicions i de "bons sentiments". Hosti, els carnissers tenen ànima?! I  els conillets 

porquins?

De sobte, comença a ploure. Algú es mor. I tot aquest petit àlbum de  sensacions, 
altars i pupitres, s'escola per les canaleres dels carrers del  poble en un torrent de 
paraules buides. Com una cursa de taps de suro. Manyac  manyac.

 
Comèdia. 80 min. Català

Divendres 28 i dissabte 29 de març a les 21h. Sala Trono
Signatura 400

Signatura 400 és el breu monòleg que manté una bibliotecària anònima amb algú que s’ha quedat tota la nit tancat a la biblioteca de la petita ciutat francesa on treballa i, mentre ella ordena els llibres i prepara la sala de lectura abans d’obrir-la al públic, li ofereix els seus pensaments i sentiments al voltant dels llibres i la biblioteca, el malestar de la cultura, la soledat de la condició humana, l’amor, el desamor i la impotència de qui espera que li passi alguna cosa a la vida. I, mentre això no arriba…, tenim els llibres.

80 min. Català
Autora: Sophie Divry
Direcció: Joan Peris
Amb Lluïsa Mallol i Joan Gibert.
Divendres 14 i dissabte 15 de febrer a les 21h. Sala Trono
3ª Mostra dels Alumnes del Taller de Teatre

La companyia reusenca de teatre "Les Artiestes Locals" han organitzat a partir del 30 de setembre i fins el 3 de febrer, dos cursos al Bravium Teatre. Un per a joves de 12 a 17 anys i un altre per adults a partir de 18 anys.
Aquest és un petit espai on Les Artistes volen mostrar unes linies dibuixades, unes pinzellades de la nostra vida, un alè de la nostra alegria, una gota de suor de la nostra feina i un crit de les ganes de seguir!

L'entrada és de 2 € i podreu veureu el dissabte dia 8 i diumenge dia 9 a les 19h al Bravium Teatre de Reus.
De quan somiava!

De quan somiava és la història tragicòmica d'una actriu soltera aturada que no la truquen ni per feina. Compartirem amb ella una mena de dia a dia que ens farà descobrir les seves vivències, pensaments i escrits. Veurem com ella tenia i té somnis de feina, d'amor i de futur que no s'adiuen amb la vida que viu. D'aquí que escrigui molt i que, de tant en tant, canti a viva veu cançons d'Eurovisión per alliberar-se. Perquè un "chute" euroviviu, de mal no n'hi pot fer.

Comèdia. 70 min. Català
Autor i direcció: Jordi Prat i Coll
Amb Màrcia Cisteró, Sara Espígul, Berta Giraut i Fiona Rycroft.
Divendres 7 i dissabte 8 de febrer
Això no és vida!


Els pròxims dies 7 i 8 de febrer, a les 21h., el Grup de Teatre "Els Xuts" de Mont-roig del Camp represantarà l'obra de teatre "Això no és vida!", escrita per Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana, estrenada per la companyía T de Teatre el desembre del 2003.

Ara el grup de Teatre "Els Xuts", n'ha fet la seva versió. La direcció ha anat a càrrec de l'Albert Vernet i les actrius són: Eva Bernal, Amèlia Bargalló, Adriana Bernal, Mentxu Sancho i Montserrat Bargalló. Altres membres del grup com el Narcís Sabaté (Tècnic d'il·luminació), la Josefina Ferrer i el Toni Gràcia, donaran suport darrera el teló.

Cinc dones... molt diferents... atrapades de cop i volta en una situació estranya, totalment desconeguda per a elles, es troben a les portes de la mort!
Cadascuna d'elles ho afrontarà des del seu tarannà, cinc maneres diferents de fer: la depressió, la ingenuïtat, la vanitat, l'estrès i l'agressivitat.

Una per una fan un repàs de la seva vida, dels fets que per elles han estat més importants i, que per les altres, són absurds i banals. Cinc dones amb una única cosa en comú, el dia que van quedar en estat de coma i que mai es posaran d'acord en res, ni tan sols en com sortin-se'n.


La Carcoma


Felices de anunciar que PRORROGAMOS. Hasta el día 2 de febrero en La Trastienda Madrid, estas dos amigas seguirán compartiendo sus secretos, recuerdos, contradicciones...
Funciones viernes, sábados y domingos. Teléfono de reservas, 616 511 614

Sinopsi:
Dos amigas se encuentran para charlar "de sus cosas" alrededor de un par de cervezas. Es algo absolutamente normal y cotidiano, si no fuera porque la conversación va destapando, lenta e inexorablemente, dos mundos íntimos que chocan entre sí evidenciando que se trata de dos mujeres atrapadas entre sus vivencias y anhelos.
Lo indestructible


Cuando Pascal Quignard se pregunta por qué la música es capaz de ir al fondo del dolor, encuentra una razón espeluznante: "porque es allí donde ella mora". La supervivencia pasa por la música. Es la música la que nos permite descender y salir con vida de ese descenso. Después ya nunca volveremos a ser los mismos que fuimos. ¿Pero alguna vez hemos llegado a ser los qué éramos?

Si no me dedicara a la música, probablemente ya estaría muerto.
Pau de Nut

Duración: 70min (aprox)
Idioma: Castellano
Género: Concierto/performance
Divendres 24 i dissabte 25 de gener a les 21 h. a la Sala Trono

·Idea y dirección de Pau de Nut
·Textos de Ángela Figuera, Angélica Liddell, Pascal Quignard y Pau de Nut
·Canciones de John Dowland, Jacques Brel, Ana D, Micah P. Hinson, Joy Division, Antonio Vega, Lou Reed, Tim Buckley, Friedrich Hollander…
·Gracias a Pedro Lozano, Diego Sánchez, Espacio Inestable, Sergio López,
Nuria Ruiz de Viñaspre

Pau de Nut es músico, cantante, compositor, actor y titiritero. Además de colaborar con la cia. TeatrodeCERCA, actúa bajo la dirección de Joaquín Hinojosa en el espectáculo Voces postumas producido por el Teatro de la Abadía y con Tonino Guitián en La Doña. Dirige Mi relación con la comida de Angélica Liddell, con la que colabora en dos de sus últimas producciones: Anfaegtelse y La casa de la Fuerza. Lleva diez años recorriendo el mundo con Conciertoencanto y es el autor y director de Se t'annodi, se ti snodi: la Libertad.


www.paudenut.com
Curs monogràfic: Teatre


Curs de teatre destinat a persones amb poca o nul·la experiència en actuacions. Es realitzaran exercicis de percepció, desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu, imaginació i desinhibició, jocs teatrals i improvisacions, i es treballaran obres curtes que es representaran al públic en la mostra de final de curs. A càrrec de Miquel Fernández.

Dia: 19/02/2014 de les 19.00 h. a 20.30 h.
Centre Cívic Sant Salvador
Preu: 48.50€
Organitzat per Xarxa de Centres Cívics
Políticament incorrecte



Políticament Incorrecte és una brillant comèdia que centra la seva acció a un luxós hotel. Un Ministre del Govern, planeja passar la nit amb una diputada de l'oposició; el desastre comença quan descobreixen el cos d'un desconegut atrapat a la finestra de l'habitació. Desesperat, el Ministre truca al seu ajudant, el qual arribarà a una crisi d'identitat per culpa de les mentides del Ministre. La història es "desmadra" amb l'arribada del marit de la diputada, de la infermera que cuida a la mare de l'ajudant, de la dona del Ministre i d'una cambrera sense escrúpols.

Intèrprets: Albert López, Jose Balsalobre, Pili Roca, Teresa Morelló, Lourdes Auge, Neus Velasco, Ferran Murillo, Isabel Periago, Rosita Borràs, Montserrat Martorell.

Direcció: Lourdes Domènech.
Regidoria: Mia Ramón.
Escenografia: Cicuta Teatre.


Preu Entrada: 5 €
Bràvium teatre (Reus)